W grupie znajomych czy we dwoje, na balu, czy podczas kameralnego spotkania  - dobrze przyrządzone grzane wino pasuje do każdej noworocznej zabawy. Ale najlepiej jego smak i aromat docenicie, pijąc je gorące w Sylwestra 2017/2018 przy rozpalonym kominku, w drewnianym domku w Bieszczadach.

Podajemy najlepszy, aromatyczny, bo pełen korzennych przypraw, sprawdzony w warunkach bojowych – zimą, w zasypanych śniegiem górach, przepis na grzane wino z przyprawami na Sylwester 2017/2018 w naszych ogrzewanych drewnem w kominkach domkach w Bukowcu nad Soliną.

 Na doskonałe grzane wino potrzebujecie:

- 2 butelki wina

 - 200 g nierafinowanego cukru

- świeżo okrojone skórki z cytryny i limonki

- 6 goździków

- 2 gwiazdki anyżu

- kawałek pokruszonej kory cynamonu

- 3 pokruszone liście laurowe

- odrobinę startej gałki muszkatołowej

- laska wanilii (połamać)

- sok z kilku klementynek.

 Wszystkie składniki wlać/wrzucić do garnka i podgrzać, ale nie zagotować. Następnie rozlać do kubków, usiąść przed gorącym kominkiem, lub wyjść na ośnieżony taras i rozpływać się w zachwycie! Smacznego! :)⁠⁠⁠⁠

Szukaj

Kto jest online

Odwiedza nas 86 gości oraz 0 użytkowników.

wróć na góre
JSN Solid 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework